De Academie volgen is een waar genoegen voor me, a dream come true. Al vertaalt niet elke opdracht je eigen stijl, het zit meestal vol leerprocessen in techniek. Ook word je uitgedaagd mee te doen aan wedstrijden of tentoonstellingen. En iedereen die me kent, weet dat ik geen uitdaging uit de weg ga. Daarnaast verrijk ik mezelf ook nog in de tekenkunst bij een tekenclub via online lessen, omdat we in België niet beiden tegelijkertijd kunnen volgen en mijn leergierigheid te groot is. Dankzij een lieve vriendin (Kathleen Jadoul) verrijk ik daarenboven mijn kennis aan schilders, kunststromingen en kunstgeschiedenis in haar uitgebreide privé-bibliotheek. Dat geeft me meer inzicht en leidt tot inspiratie. In 1 woord: boeiend!

Academische Opdrachten 

Abract werk, studie complementaire kleuren

Stilleven kruiken:

Mijn eerste opdracht dit academie jaar. Bij dit werk doen we eerst een voorstudie op papier, dan een grisaille waarbij je alles in grijstinten zet en dan een toepassing van de kleur.

Je kan de evolutie volgen van het werk hieronder in de dia voorstelling. 

 

Papieren zak:

Studie met houtskool en acryl. Plooien, licht & schaduw

Fauvistisch werk: Lekker ijsje (Zelfportret)

Studie fauvisme: werken in niet realistische kleuren en met uitgesproken omlijning, in eigen kleur favorieten, eigen gemaakt en bewerkt doek. Materialen: pastel en acryl.

Opdracht abstracte vertaling van fauvistisch werk:

Studie: overdracht kleuren percentage, en abstracte elementen toevoegen die een link maken naar het fauvistisch werk

Opdrachten zoals: stil leven, kubisme, atmosferisch perspectief, abstract:

Opdrachten teken- & schilderclub zoals: tekenen houtskool, studie oog van een dier,  pastels,  aquarel, palet mes acryl:

Werken geïnspireerd op lessen kunstgeschiedenis en schilders (Renoir, Zurbaràn, Monet, Marthe Donas, Klimt):