Projecten, Tentoonstellingen & Wedstrijden

Mijn liefde voor de natuur, dieren, bloemen en mensen gaat verder dan enkel en alleen mijn schilderdoek. Ik draag  bepaalde kunstwerken op aan enkele goede doelen waaronder AID, Animal Rescue Service , etc.  Daarnaast deel ik graag het schilderplezier met mijn kinderen.

Wedstrijd Museum De Mindere en Museum Pas

Voor de wedstrijd museum pas zond ik het werk hierboven op. Terra fee der aarde. Zij is de verbondenheid tussen natuur dier en mens. Want in die verbonden heid schuilt de echte liefde der aarde. Bijna 900 werken doen hier aan mee en slechts 30 worden geselecteerd. 15 met de meeste stemmen en 15 door de jury. Op dit moment zit het werk in de top 30 wat stemmen betreft. Stemmen kan nog tot 31 oktober dus iedere stem kan me helpen want stiekem is het een ware droom van me. 😁 Via deze link kan je stemmen:

https://nationaleexpo.museumpas.be/project/32970

In de wedstrijd de Mindere werd verwacht dat kunstenaars uit eender welke kunstdiscipline, een werk maken dat de verbondenheid met de natuur symboliseert geïnspireerd op het Zonnelied, een gebed van de heilige Sint-Fransiscus. 

Voor mezelf werd het een werk dat zowel mijn rust als onrust naar de natuur toe weerspiegelt. Ik schilderde een doorsnede van een boomstam op een oude gerecycleerde tafel met gebruik van natuurlijke technieken. In deze doorsnede zie je de zon en de droogte. In een barst komt een bamboescheutje piepen met een druppel water erop als symbool voor schaarste, bezorgdheid maar ook hoop. Bamboe symboliseert buigzaamheid, herstel en de kracht om te veranderen. Voor het werk schreef ik mijn eigen Zonnelied:

Herstel
Schenk mij
De kracht om te verbinden
De buigzaamheid om te veranderen
De wijsheid om in jouw bedreigingen onze redding te zien
De rust om te aanvaarden wat ik niet in eenzaamheid verwezenlijken kan
Want jij bent de bron en het herstel, de schoot der aarde
Laat mij jouw bamboe zijn.

Diameter: 110cm / Dikte:  4 cm / Materialen: olieverf, pastel, krijt, houtskool, pyrografie pen & koffie

Tentoonstelling Thema Corona

Deelname aan een tentoonstelling te Sint-Truiden georganiseerd door Simonne Hulsmans rond het thema Corona. De opdracht was om een schilderij te maken met als onderwerp onze eigen visie op Corona. 2 werken werden geselecteerd en zijn te zien tussen 20 en 29 september tussen 13u en 18 u op werkdagen in de Sint- Anna kapel in Sint-Truiden

Project Corona 

Corona, wat doet het met je?

Op onverwachte wijze bracht het Belang van Limburg mijn coronaproject (muurschildering) in de picture. Omdat schilderen mijn toevluchtsoord is, probeerde ik mijn angsten om te buigen in iets positiefs. En aangezien mijn angst en verdriet groot was met 7 besmette familieleden had ik een hele gevel nodig om dat op te vertalen. Het begon allemaal met Chinese bloesems. Iedere bloem zal staan voor een mens die we hier in Limburg verloren hebben. Vele bloemetjes dus 😥 en af en toe komt er nog steeds eentje bij. De boeddha staat voor rust, pauze, vrede, en geduld. Zoals je ziet, probeert hij net als wij allemaal zijn hoofd boven water te houden. Maar alles komt goed.🙏 Mijn Art of Mind.

 

Hieronder een link naar het artikel in kwestie in het Belang van Limburg 

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200421_04929773/carine-maakt-gigantische-muurschildering-tegen-corona

21/04/2020

Project AID

We moesten in juni 2020 de tentoonstelling uitstellen omwille van Covid-19 tot in 2021, waar Art of Mind werken mee zou presenteren in een expositie 'Kunst steunt onderwijs Burkina Faso', georganiseerd door AID.

De werking van AID bestaat uit kansarme mensen hulp te bieden die hun situatie verbetert.  Zo lopen er verschillende projecten. Project Delwende is een opvang van verstoten ouderen. Aan hun worden broodnodige materialen bezorgd en tegelijkertijd worden ze begeleid in het fabriceren van karitéboter om zo in eigen onderhoud te voorzien. Daarnaast werken ze aan een project om het onderwijs te ondersteunen door onderwijs digitaal tot bij de kinderen te brengen met begeleiding van mensen die ze ter plekke opleiden.

Voor nog meer info zie www.aidvzw.be

Update: Via verkoop van werkjes en vrije verjaardagsgiften kon Art of Mind tot op heden €750 sponsoren, waarvoor ik iedereen voor zijn bijdrage nog eens extra wil bedanken.

2019 - nu

Plezierprojecten

Niet alles heeft zijn prijs. Soms is voldoening de mooiste deugd van de dag. Somethings in live are free!

Schilderplezier met de kids

Samen mogen smodderen maar vooral leren dat er een kunstenaar in iedereen schuilt.

Foto's : Fotografie Bianca www.fotografie-bianca.be 

Plezieropdrachten

Soms komen leuke uitdagingen en voorstellen op mijn pad waar ik geen nee tegen kan zeggen. Deze uitdagingen ga ik dan ook met veel plezier aan. Of soms wil ik zelf vanuit de grond van mijn hart iemand plezieren en maak ik je een persoonlijk geschenk. Enkele voorbeelden: