What to expect ?

Expo: Beyond Beauty 16/09-22/10

 

De tweede expo is opkomst in onze Home Art Gallery te Sint-Truiden. Deze keer hebben we originele fotografische kunstwerken van Sven Jermai. De keramiek van Rita Vanelderen is gekend in eigen streek en ver daarbuiten. En met enige trots daarbovenop ook nog es de warme werken van Martin Oluwadiran. Gecombineerd met enkele nieuwe werken van Art of Mind brengen wij u deze kunstexpo Beyond Beauty. Met al deze diversiteit en tegelijkertijd verbonden zal het zeker de moeite zijn om te komen kijken! 

Meet Martin Oluwadiran 

Met trots stel ik onze gast kunstenaar Martin Oluwadiran voor. Hij is afkomstig van Nigeria en woont in Hasselt. Hij is oprichter van vzw perspectief en gaf al honderden kunstenaars kansen om met hun werk naar buiten te komen. Zijn expo's in de Abdij van Herkenrode met perspectief lokken ieder jaar enorm veel bezoekers. Zijn organisatie zet zich ook in om via cultuur en kunst mensen van verschillende origine te verbinden. Verbondenheid zie je ook terug in zijn kleurrijke werken. Hij weet als geen ander heel  uiteenlopende kleuren in abstractie met elkaar te verbinden. De figuren die hij soms extra toevoegt brengen je warmte en samenhorigheid of tonen zijn openheid , vaak schildert hij ze met open armen. Zoals hij zelf in het leven staat. Ze geven me net zoals een ontmoeting met Martin een instant happy gevoel!  Hij is ook een mentor, in Hasselt geeft hij al jaren les. Martin is  overal gekend en geliefd tot over de grenzen heen. Hij zal op de vernissage en finissage zeker aanwezig zijn. Zijn eerste woorden zullen altijd zijn 'Welkom'

Meet Rita Vanelderen

Rita Vanelderen brengt op deze expo prachtige keramiek. Ze kruiste mijn pad al lang voor ik wist dat ze met kunst bezig was aan de schoolpoort van mijn zoon en haar kleindochter.  Haar werken zijn zo veelzijdig, kunnen zowel om organische vormen gaan als figuratief. Ze zijn doordrongen van ervaren handen en stralen voor mij altijd iets puur uit, down to earth. Ze volgde een academische opleiding, exposeerde al zowel in binnen als buitenland en behaalde ook al internationale prijzen met haar werk. Toch blijft ze altijd bescheiden zelfs in haar prijzen. Het genot van een uniek kunstwerk moet voor iedereen haalbaar zijn vind ze. Ik ben super blij dat ze mee doet want haar werken zijn zeker beyond beautiful. ( Aanwezig op de vernissage en Finissage)

Meet Sven Jermai 

Toen ik het werk van Sven leerde kennen, was ik diep onder de indruk. Niet alleen van zijn werk maar ook van zijn persoonlijk verhaal hierachter. Sven kwam omwille van zijn eigen levenspad op het idee om het leven door een proef buisje te gaan fotograferen. Dat resulteert in een abstracter en mysterieuzer beeld. Soms weet je pas door een toelichting wat erachter zit.

Sven:
Geen photoshop, maar een (proef)buis werd gebruikt voor het creëren van mijn foto's. De inspiratiebron van de werken is mijn recent geboren zoontje. Hij is geboren via IVF, ook wel eens een proefbuisbaby genoemd.

Door de gebruikte techniek ontstaat er een specifieke vervorming van zowel textuur als kleur, dit zorgt voor een uniek resultaat. Het lijkt hierdoor alsof we de wereld voor het eerst zien. Net zoals  een pasgeborene. De wereld door een buis 

 Sven zal aanwezig zijn op zondag de 24ste en de finissage. Waar hij jullie graag zal toelichten over de werken! En wij gaan een primeur krijgen van een serie nieuwe werken dus ik ben ontzettend benieuwd!

Nog tot 17/09 groepsexpo Colores del Mundo 

Dit is een groeps expo. Hier zijn 4 werken van Art of Mind terug te vinden te Halmaal (Sint-Truiden), zelf aanwezig op do/vrijd/zat telkens van 14u-16u.

Coming soon expo Jong&Wijs

Welkom op deze grote duo Expo van Alexandra Holovchencko en Art of Mind.

Een ontmoeting vorig jaar op Montmartre van deze talentvolle Oekraïense kunstenares werd een vriendschap. Wij brengen samen Jong en Wijs. Dat staat voor het verloop des levens, over hoop en licht, emoties en hoe het leven je soms jongers als je denkt al wijzer maakt. Dit mag je niet missen.Welkom!